Država preuzima čipsaru u Čačku

Bez autora
Sep 06 2010

Kako je danas saopšteno, država će preuzeti čipsaru u Čačku i fabrici će biti vraćen stari naziv “PIK Čačak“. Čačanska čipsara je bivšem vlasniku oduzeta na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom i kriminalom, a u poslednje vreme, zbog problema u poslovanju, ova fabrika je više puta obustavljala rad. Dogovoreno je da se u narednim danima napravi jedan protokol između Ministarstva ekonomije, predstavnika sindikata i rukovodstva čačanske čipsare koji će biti definisano kako razrešiti ovaj pravni galimatijas. Prema najavama, to će najverovatnije biti radni stečaj. U tom procesu svi radnici čačanske čipsare biće zaposleni, neće se prekidati sa poslom i redovno će dobijati plate. Radni stečaj ne bi trebalo da traje duže od 2 meseca. Radnici će preći iz firme “Slap” u novu fabriku “PIK Čačak” čije će sedište ponovo biti u Čačku. U prvom momentu “PIK Čačak” će biti državna firma, što je garancija da će radnici imati posao i plate, kao i da će biti plaćen sav krompir koji bude otkupljen od poljoprivrednih proizvođača.

Država preuzima čipsaru u ČačkuKako je danas saopšteno, država će preuzeti čipsaru u Čačku i fabrici će biti vraćen stari naziv “PIK Čačak“.

Čačanska čipsara je bivšem vlasniku oduzeta na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom i kriminalom, a u poslednje vreme, zbog problema u poslovanju, ova fabrika je više puta obustavljala rad.
 
Dogovoreno je da se u narednim danima napravi jedan protokol između Ministarstva ekonomije, predstavnika sindikata i rukovodstva čačanske čipsare koji će biti definisano kako razrešiti ovaj pravni galimatijas. Prema najavama, to će najverovatnije biti radni stečaj. U tom procesu svi radnici čačanske čipsare biće zaposleni, neće se prekidati sa poslom i redovno će dobijati plate. Radni stečaj ne bi trebalo da traje duže od 2 meseca. Radnici će preći iz firme “Slap” u novu fabriku “PIK Čačak” čije će sedište ponovo biti u Čačku.
 
U prvom momentu “PIK Čačak” će biti državna firma, što je garancija da će radnici imati posao i plate, kao i da će biti plaćen sav krompir koji bude otkupljen od poljoprivrednih proizvođača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik